SDH SDH Klučov
Konárovice
30.5.2009

Okresní kolo v Požárním sportu

Za velmi nevlídného počasí vyrazila obě naše družstva dospělých poslední květnovou sobotu do Konárovic, s cílem poměřit své schopnosti v závěrečném díle okresních postupových soutěží. Nejasné ambice měly ženy, oslabené na celou sezónu o v Pískovce hostující Janičku, a taky Petru, naproti tomu cíl kluků byl ten nejvyšší – porazit vše, co se postaví do cesty, a postoupit. Dopomoci k tomu měla i zásadně zrekonstruovaná mašina, dovezená z opravy pouhé 3 dny před soutěží, pro nepřízeň počasí však ještě nevyzkoušená. Všichni byli zvědavi, co dovede.

Počasí v průběhu celé soutěže ( podobně jako u dorostu konané společně s kutnohoráky) nepřálo hlavně ženám. Při stovkách, štafetě a vlastně i útoku vždy zásadně odvrátilo tvář. Mokré překážky a kluzká trať stovek výrazně ovlivnily úroveň této disciplíny, takže úspěchem byly už výkony pod 25 vteřin. Ani v jednom pokusu se nezadařilo Lence, naproti tomu své zkušenosti proměnila v překvapivě dobrý čas Kamila a hvězdou týmu se stala stále se lepšící, celkově stříbrná Lucka. Všechny ostatní zaběhly v daných podmínkách na hranici opatrnosti asi to nejlepší, co šlo. Družstvo se na úvod zařadilo na 3.místo. Na čerstvě zkropené dráze štafety se opět nejvíce dařilo ženám ze Zibohlav, naše parta se druhým místem v disciplíně posunula na stejný post i celkově. V závěrečném útoku k celkovému prvenství dokráčely zaslouženě Zibohlavy, naše družstvo neudrželo druhou příčku, a tak zbyl bronz. Ve stovkách mužů se vyrojilo přece jen více kvalitních časů. Za vítězným Láďou Krulišem se seřadila hned trojice našich borců, a to nemohlo znamenat nic jiného, než vítězství družstva v úvodní disciplíně. I ve štafetě kluci makali naplno. Ostrá čtyřka – Michal, Babula, Marťánek a Joska – neudělala žádnou chybu a připsala družstvu druhou jedničku. Před závěrem tedy už dvoubodový náskok.

Nyní přišel čas nové mašiny. Výkonu družstva v útoku nelze vytknout téměř nic. Avšak s výkonem stroje spokojenost opět malá. I tak se zdálo, že po zaváhání Zibohlavských s časem jen o půl vteřiny lepším toho našeho, vše dobře dopadne. Nikdo v tu chvíli nevěřil, že by se do tak malého časového rozdílu ještě někdo vmáčknul. Bohužel, skoro nemožné se stalo a stejně, jako před rokem, nám postup unikl nejtěsnějším možným rozdílem.

Velká škoda a velká smůla. Ale nevadí, za rok do toho půjdeme zase!!!



Text: Honza
Foto: Popík a Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce