SDH SDH Klučov
Krchleby
16.5.2009

Za první postupovou soutěží nové sezóny jsme vyrazili netradičně na území sousedního okresu – společné klání dorostů kutnohorska a kolínska proběhlo v Krchlebech u Čáslavi.

Velmi dobře připravený a vybavený krchlebský areál přivítal podle očekávání nepříliš početné startovní pole družstev i jednotlivců. Takže hned dvě přítomné party a několik jedinců mohlo oslavit postup dřív, než zazněl první startovní výstřel. Zatímco před děvčaty stál úkol přeprat své jediné soupeřky z Žiželic, kluci mohli v klidu využít svou účast k ostřejšímu tréninku a bez nervů ověřit své schopnosti.

Deštivé ranní počasí donutilo organizátory a štáb hned na začátku ke změně programu: začínalo se testem. Ani jedno naše družstvo se nevyhnulo chybám, ale u dívek to bylo přece jen lepší, než výsledek soupeřek, kluci nasekali chyb víc, ale ty zase tolik nebolely. V následujícím útoku se dařilo oběma partám na „zadku“, horší už to by vpředu. Holkám rozpojené hadice a klukům dlouhý nástřik zabránily v dosažení lepších časů. Teprve poté přišly na řadu dráhové disciplíny. Obě družstva předvedla slušné výkony ve stovkách, dorky se znovu posunuly před své soupeřky, a kluci, i bez absentujícího Babuly, naběhali celkem dobrý součet. Dvojboj si z našich „střihly“ jen Lenka s Luckou a z kluků naše hrádecká posila, rychlonohý Lukáš. Ten nakonec celou soutěž jednotlivců vyhrál, stejně jako Lenka, Lucka dobyla bronz.

Nejlepší výkon předvedly obě party v závěrečné štafetě. Čas kluků pod 70s a holek pod 80s je na travnaté dráze a navíc člunkovým způsobem více než nadějný.

Konečné účtování tedy dopadlo dobře a vstup do sezóny se vydařil. Určitě je spousta věcí, které je nutno zlepšit, ale už teď můžou obě dorostenecká družstva s nadějí vzhlížet ke Krajskému kolu v Čelákovicích.



Text: Honza
Foto: Jirka




Soubory
 vysledky_okres_dorost_2009.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce