SDH SDH Klučov
Neratovice
17.6.2007

Pokračování předešlého vyprávění z Krajského kola mladých hasičů

Je tu neděle a na řadu přichází soutěž dorostu. Máme tu obě družstva, takže se budeme muset pěkně ohánět. Obě party se musí rozdělit. Než kluci odběhají stovky, holky stihnou napsat test (tentokrát bez chyby) a taky potrénovat útok. Kluci zatím šlapou jak dobře namazanej stroj a nenechají nikoho na pochybách o tom, kdo je největší favorit. Bezva časy od začátku do konce – Standa 19,11s, Radek 18,11s, úžasné zlepšení ohřebíkovaného Babuly 20,54s a senzační osobák Michala 19,58s! No a jak jinak, než famózní Minimax! Nejprve hudruje nad „nepodařeným“ zajišťovákem 17,29s (!!!), a pak všem předvede šestnáctku i na škváře – 16,62s!! Vskutku mistrovský kousek!!! Vůbec nevadí, že to ani s tretrama nefrčí Hafimu a tréninkové manko nedovolí lepší čas Jirkovi. Celkový součet 93,99s není třeba komentovat...


Nyní se vše obrací, a tak kluci můžou krátce zkusit spolupráci s jednotnou mašinou a poté zvládnou bez chyby ošidný test. To už naplno běží stovky dívek a i tady jsme dost spokojení. Výkony na hranici možností obou Lucek, Evíka, i Terky B., rychlonožka Terka P. (= Pražanda) a výborný pokus Lenky 20,11s zařadí družstvo na nečekané 2.místo. A k tomu bronz Lenky o pouhou setinu za dvojicí nejlepších soupeřek! Tohle nikdo nečekal!!!

Po obědě jsou na pořadu štafety. Kluci i přes zadrhnutí Jirky na domku kvůli rozpadlé proudnici dávají něco přes 65s a vědí, že už tohle je dobré. V druhém pokusu rozbíhá Michal a celý bezproblémový průběh končí výtečným časem 63,70s. I holky předvedou dva vydařené a rychlé pokusy, ten první 76s a něco při repete ještě o vteřinu vylepší. Znovu si zapisují druhé místo za suverénní Pískovkou a svým pronásledovatelkám unikají už o 3body! Nemůžeme uvěřit, že vedle kluků mají postup nadosah i dorostenky!!!

Zbývá závěrečný útok. Kluci předvedou hodně zajištěný výkon 32,91s, tedy nic oslnivého, ale hlavně žádnou zásadní chybu. Po neuvěřitelném kiksu dosud druhých Zalužan je jasné, že další naše parta může slavit cestu do Zlína!!!

A ještě zbývá počkat, jak zvládnou závěr holky. Na řadu jdou až předposlední, a v disciplíně, kterou vlastně vůbec společně netrénovaly, zaběhnou asi maximum možného. Čas 40,02s je zatím čtvrtý a v tuto chvíli znamená postup. Na startu je poslední družstvo a všichni vědí, že se nesmí vklínit mezi nás a naše největší konkurenty. Už od výstřelu je zřejmé, že z toho příliš dobrý čas nebude, a tak už potřetí propuká nadšení a radost z postupu. Ale prozatím předčasně. Ukazuje se, že jedno družstvo svůj pokus po protestu bude opakovat, a tak nebezpečí stále trvá. Znovu chvíle napětí a tentokrát už definitivní výsledek: i třetí klučovské družstvo pojede na republiku!!!


Tak takhle nějak to bylo. A proč je to Pohádka o snu?? Svůj sen měli kluci, počtvrté v řadě postoupit mezi špičku a v nejsilnější sestavě si to rozdat s těmi nejlepšími v zemi. Sen měli žáci, už dlouhých 16 let se zdál. Mnohokrát k jeho splnění chyběl krůček. A snily i dívky, i když naplno asi až v neděli na stadionu. To byl dost troufalý sen, neskutečných 23 let se na něj čekalo!!!

Sny jsou od toho, aby se plnily. A nejen o Vánocích, jak vidno.


A zazvonil zvonec a pohádky je konec. Teď Vám, milé děti, prozradím jedno velké tajemství: nebyla to pohádka, nebyl to sen. To vše se opravdu stalo. Třetí červnový víkend, Léta Páně 2007.


HURÁ DO ZLÍNA !!!!!

Text: Honza
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce