SDH SDH Klučov
Kolín
18.5.2013

Okresní kolo požárního sportu dorostu, žen a mužů v Kolíně, které se spojilo s okresem Kutné Hory.



Sobota se stala velmi důležitým dnem, nejen pro naše kluky, kteří celý den bojovali v Kolíně o postup do Krajského kola v PS, ale i pro našeho kamaráda Vaška, který v tento den vstoupil do stavu manželského, blahopřejeme!!!



Již v pátek odpoledne připravovala technická četa a vedení soutěže vše pro hladký průběh Okresního kola v PS, které se konalo společně s okresem Kutná Hora na krásném kolínském atletickém stadionu M. Tučka. Naše SDH letos reprezentovalo jen družstvo mužů ve složení: Měřa, Babula, Kozáček, Popik, Michal, Joska, Kopeček a David s Filipem Zumrem, kteří ještě bojovali v kategorii jednotlivců. Ke klukům se ještě připojila Anet, která závodila za jednotlivkyně. Jako první družstva mužů a žen poměřila své síly ve štafetách. I přes pád Michala na domečku rovnou na zadek si kluci mohli připsat jedničku v této disciplíně. :-) Na stovkách se jim ale nedařilo dle jejich představ, ale výkony a časy to byly tak pěkné, že znamenaly prvenství v této disciplíně. Hlavní je dobrá nálada, o kterou bylo díky Popikovi a jeho vtípkům postaráno během všech rozběhů.

Po dobrých řízečcích k obědu si všichni dali malou pauzu a na pořadí dne už byly jen dvě disciplíny. Požární útok a dvojboj pro jednotlivce v kategorii dorostu. V požárním útoku se chlapům v poslední době moc nedařilo, a proto měli značné obavy. Všichni jsme jim, ale fandili a ve finále celý pokus dopadl mnohem lépe než všichni očekávali. Po útoku jsme šli všichni podpořit na tribunu kluky s Anet při dvojboji. Všem třem se dařilo ve dvojboji i stovkách a při bezchybných testech neměl ani jeden o postup do Kraje nouzi. A družstvo mužů také oslavovalo, vybojovalo prvenství na našem i Kutnohorském okrese. Domů si kluci odvezli krásný pohár za první místo na Kolínském okrese s postupem na Kraj a cenu za absolutního vítěze sobotního klání obou zúčastněných okresů.

Celý den jsme samozřejmě mysleli na našeho ženicha Vencu a jeho nastávající, oběma přejeme hodně štěstí a pohody ve svazku manželském!



Text: Kája
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce