SDH SDH Klučov
Kolín
28.5.2011

V sobotu 28.5.2011 se za trochu pochmurného počasí vydala družstva mužů a žen na Okresní kolo požárního sportu. Jelikož se stejně jako minulý rok konala soutěž společně s okresem Kutná Hora, a letos byla řada na nás, vyrazili jsme na úplně nový atletický stadion do Kolína. Běh na tartanu v okrese Kolín jsme již několik let nezažili, a proto se všichni velice těšili. Kluci ve složení Michal, Babula, Radek, Martin, David, Filip a Joska jeli do Kolína s jasným cílem - postoupit do Krajského kola, které se koná v Nymburce.

Po uvítání všemi starosty, náměstky a hlavně Honzou, který se pro tento den stal hlavním mluvčím, se mohlo začít. Jako první všechny čekala štafeta. Ženy, tedy především holky, protože družstvo se skládalo převážně z dorostenek ( Barča, Lucka, Kamča, Terka, Lucík, Lenka a Gabča) byly ve své kategorii přihlášené jen 2, tedy o proti klukům to měli lehčí - buď první nebo druhé místo měly jasné. Holky štafetu odběhly ve velice hezkém čase. Kluci také předvedli, že i bez velkého trénování této disciplíny každý stále ví co a jak. Zibohlavy však byly rychlejší v obou případech a tak si obě naše družstva připsala první dvojku. Rychle se přestavěla dráha a mohlo se začít se stovkami. Ve dvou drahách kluci a v jedné holky. Postavit hadice, odběhnout a znova. Zde se nejvíce ukázali kluci, třetí místo Michala a druhé místo Josky toho byly příjemným důkazem. Nedejte se mýlit fotografií, kde je na stupních vítězů Martin, který při vyhodnocení Josku zastupoval.

Po obědě byla na řadě poslední královská disciplína - požární útok. Jako první přišli na řadu kluci, kde všichni odeběhli první pokusy a podle toho jak vypadalo hřiště a fungovaly terče se mohly konat pokusy druhé. Kluky, dá se říci s dobrým časem, držící je na druhém místě, předběhl Červený Hrádek a tak jim v konečném hodnocení musela stačit bronzová medaile. Holky již věděli jak na tom jsou. Dvě dvojky už naznačovaly, že první místo to nebude a horší to ale také být nemůže. Přesto do útoku daly všechno a i přes menší problémy s jedním nástřikem byly s dosaženým časem velice spokojené. Domů jsme se tedy letos z Okresního kola vraceli s bronzem a stříbrem.

Zibohlavy tento rok ovládly celé okresní kolo. Doufáme, že nás stejně dobře jako v Kolíně budou reprezentovat i na krajském kole v Nymburce a kdoví, třeba i na republice! Přejeme jim v tom mnoho úspěchů.


Text: Lucie
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce