SDH SDH Klučov
Neratovice
15.6.2007

Neratovice – středočeské město v okrese Mělník, známé svou „voňavou“, i trochu nebezpečnou chemičkou, se o proběhlém víkendu stalo rájem na zemi pro klučovské hasiče. Město Neratovice bylo svědkem úspěchu, jaký historie našeho Sboru dosud nezaznamenala.


Takže – poslyšte Pohádku o dřině, píli, nervozitě, bojovnosti, nadšení, a taky radosti a štěstí.

Pohádku o snu.

Do boje v Krajské soutěži vyrážíme v plném obsazení, tedy ve všech kategoriích. Jaké máme šance? Největší určitě kluci, nepostup tak nabitého družstva by byl tragédií. Velikou šanci cítí i žáci, poslední výkony naznačují dobrou formu. Ale nejméně 4 další týmy budou pošilhávat po jednom z pouhých dvou postupových míst na republiku do Zlína. A dorky? Určitě chtějí lepší výsledek, než loni. Velkou neznámou je ale kvalita soupeřů. Uvidí se.

Začínají žáci. Po tréninku útoku se společnou mašinou je soutěž zahájena, a pak jako první přichází na řadu štafeta 4x60m. Naše první čtyřka (i přes problémy) dosahuje překvapivý čas 47s a něco, i když zřejmě měla být diskvalifikována. To je velký příslib. Druhá čtveřice pak předvede výkon beroucí dech a skvělým časem 41,32s jasně vítězí. Bezva úvod, velká spokojenost, ale máme v paměti loňský rok, taky to tak začalo. Přichází přesun na braňák a s ním i déšt. Obě hlídky se nevyvarují chyb a tak lepší než páté místo z toho nekouká. Tady už naplno zabere PiPeKo ( = společenství Písková Lhota-Petrovice-Kostomlátky), dopředu se dere i Sloup. Po prvním dnu se dělíme o druhé místo.

Sobotní program je nabitý, zbývají 4 disciplíny. Hned v té první, útoku CTIF, si vybíráme svou slabší chvilku, a časem o neuvěřitelných 30s horším našich možností, připisujeme další 5.místo. Nálada je na bodu mrazu, ale není čas na slzy, jede se dál. Následující štafeta dvojic ale znamená překvapivý obrat. Disciplína, která nás vždy spolehlivě potopila, je tentokrát záchranou brzdou. Výborným časem 51,63s v ní vítězíme a jsme zpátky ve hře.
Předposlední štafeta 400m CTIF je soubojem tří vedoucích týmů. Rozhodující krok k postupu zde prvenstvím udělá PiPeKo, naši po velmi povedeném pokusu drží 3.místo za Uhl.Janovicemi, ale hlavně o pár setinek před dosud vedoucími Petrovicemi. Před závěrečným útokem se právě s tímto soupeřem dělíme o druhé místo. Drama až do závěru.

V prvním pokusu útoku předvedeme sice docela dobrý výkon a čas 27,81s, ale moc dobře víme, že by to ještě chtělo nějakou tu vteřinku ubrat. Petrovickým první pokus vůbec neklape, takže jsme zatím na koni. Avšak druhý pokus zase nevychází nám a nezbývá, než čekat na odpověď soupeře. Jeho pokus začíná dobře a zdá se, že souboj nervů vyhraje. Ale hodně dlouhý nástřik snahu maří. Pro poruchu časomíry se měří ručně, takže výsledek není znám hned. Jisté je jen to, že to bude velmi těsné. Po oznámení času vybuchuje gejzír klučovského nadšení! Pouhopouhých 13 setin rozhodlo o tom, že reprezentanti obce, okresu, a nyní už i kraje, David, Kája, Péťa, Joska, Martin, Luboš, Lucka, Lenka, Terka a Babula, zamíří do Zlína!!! Dokázali to!!!

Líbí se Vám ta pohádka? Tak pozor, ještě ani zdaleka nekončí!!! Pokračování měla druhý den, které najdete ZDE - Krajské kolo dorostu


Text: Honza
Foto: Jirka


Další akce

Nejsou definovány žádné akce