SDH SDH Klučov
Čáslav
23.6.2006
Je pátek 23.června. Dlouhá doba příprav, tréninků, pilování detailů a hledání nejlepší sestavy je u konce. Nadešel den odjezdu do Čáslavi. Soutěž „roku“ je tady!! Tuhle sezónu jsme obětovali mládeži. Vynechali jsme Ligu a všechny síly vrhli do trénování. Obojí by zvládnout nešlo. Vysoké ambice mají kluci, velkou neznámou zůstává forma holek. Ale nejvíce napětí provází očekávání výkonů žáků. Ti mají natrénováno zdaleka nejvíc, ale konkurence v jejich kategori je již léta nejtěžší.
V Čáslavi nás vítá útulný stadion uprostřed zeleně, s krásnou dráhou a již dopředu víme, že nás všechny čekají tři opravdu perné dny. Jednak mimořádně silná konkurence, a taky, dle předpovědi meteorologů, obloha bez mráčku a k tomu vysoké teploty. To druhé pak překoná veškerá očekávání.
Jako první začíná tradičně soutěž žáků – Plamen. Po poradě a slavnostním zahájení se jde na první disciplínu - 4x60m. Už tady se ukáže, že o dvě postupová místa do „republiky“ se poperou čtyři nadupané týmy a ostatní budou pouze kompars. Riskantní pokusy nevyjdou Sloupu, Uhl. Janovicím a překvapivě ani Pískovce. Naše ostrá čtveřice jde hodně najistotu, ale vyplatí se: vítězíme!! Takový začátek jsme ani nečekali. Hned po štafetě přichází přesun na braňák. Ten dokáže všechno hodně zamotat, loni jsme ho vyhráli. Střelba vychází dobře (5tr.), ale škoda chyby na azimutu - dalších pět. Naplno zde zabere Pískovka a a tak nás naše chyba odsune až na 5. místo. Po prvním dnu je vše ohromně vyrovnané a stále otevřené.
Druhý soutěžní den zahajuje štafeta 400m CTIF. Trocha nejistoty při předávkách stačí jen na 3.místo, ale na dvojici nejlepších bychom asi stejně neměli. Alespoň neztrácíme kontakt. Ve zbývajících disciplínách sehraje svou roli nervozita a družstvo zůstane daleko za svými možnostmi. Čtvrté místo ve dvojicích i útoku CTIF zvyšuje naši ztrátu, ale naděje stále žije. Bohužel ani v útoku s vodou se nedaří, hlavně delší nástřik znamená pouhé 7. místo.
Na postup jsme tedy znovu nedosáhli, ale ve srovnání s tím loňským, je letošní čtvrté místo mnohem cennější. Soupeři byli výborní, sehranější, rychlejší, lepší. Není se za co stydět.



Soubory
 caslav_mh_06.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce