SDH SDH Klučov
Klučov
10.10.2010

Posledním závodem letošní sezóny byla vlastně první část hry Plamen 2010/2011 – Závod požární všestrannosti, tzv. branný závod, který jsme letos pořádali na domácí půdě v okolí Klučova. Časně ráno jsme se celí promrzlí sešli na ojíněném trávníku u naší klubovny abychom stihli rozdat úkoly pro zdárné uspořádání závodu. Ruda s technickou četou vyrazili na trať závodu na skálu, aby rozvezli na jednotlivá kontrolní stanoviště potřebný materiál. My jsme zatím v kuchyni vařili horký čaj na trať závodu a chystali něco k jídlu pro vyčerpané závodníky po jeho skončení. Do klubovny, která sloužila jako kancelář štábu soutěže se pomalu začali scházet vedoucí, aby provedli prezenci svých družstev. Do soutěže se nakonec přihlásilo celkem 10 družstev mladších žáků a 7 družstev starších žáků. V těchto počtech jsou ale započítány i hlídky OSH výběru a to jak v mladší tak starší kategorii. Tyto hlídky společně poskládali vedoucí družstev ze všech zbývajících dětí, aby si i ony na závěr sezóny protáhly svaly a prošly si své vědomosti v této disciplíně.

Po nástupu a slavnostním zahájení se nejdříve vydali na trať rozhodčí a následně po nich postupně po skupinách nejdříve mladší a pak starší žáci. Na trati závodu ustupovala jinovatka z trati jen velmi neochotně a tak byly první hlídky po pár metrech běhu řádně rozmáchané. Starší už byli trochu ve výhodě, protože podzimní sluníčko přeci jen trať poměrně rychle vysoušelo. Před polednem dorazilo do cíle poslední družstvo starších žáků a pak se všichni mohli vydat i s rozhodčími a technickou četou zpět do sokolovny. Děti na párek a čaj, rozhodčí ke zpracování výsledků a psaní diplomů.

Vyhlášení výsledků tentokrát probíhalo ve dvou částech. V první byly vyhodnoceny všechny hlídky, které odcházely s nějakou sladkostí a v druhé obdrželi diplomy vedoucí družstev, kteří tímto převzali bodové hodnocení svého družstva do jarního kola. Pořadatele tímto chtěli ocenit i jejich práci. Obvykle při takových příležitostech stojí skromně někde vzadu a přitom mají na úspěších svých svěřenců největší podíl. Po vyhodnocení následovalo nezbytné fotografovaní a spravedlivé rozdělení dobrot, které naši vítězové tentokrát dostali schované v tajemné truhličce.

Jak můžete vidět z fotografie výsledkové listiny, podařilo se našemu „áčku“ mladších i hlídce starších žáků obhájit vítězství z minulého roku, což bude jistě dobrým základem pro start do jarního kola. Družstvo mladších „B“ si zkusilo, jak vypadá opravdový závod a už mají trochu jinou představu, co je čeká v příštím roce.

Na závěr Honza všem poděkoval za velmi pěkné sportovní výsledky a zároveň popřál i pěkné vánoce, protože touto soutěží zároveň skončila letošní závodní sezóna.



Text: Kája
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce