SDH SDH Klučov
Písková Lhota
1.9.2007

Konec prázdnin za námi a nový sportovní rok před námi. A abychom se důstojně rozloučili s tím starým, rádi jsme přijali pozvání na již tradiční "Polabské šedesátkování a stovkování a Memoriál starosty obce, příjemnou to akci pořádanou našimi kamarády z Pískovky.

Ráno se sice zdálo že sluníčko vůbec nevyleze, ale podle rčení starých hospodářů „desátá rozhodla“ a tak se vše zvládlo při docela příjemném počasí. Přestože se soutěž konala v posledním prázdninovém týdnu, byla účast překvapivě vysoká. Nabitý program začal šedesátkami těch nejmenších, což bylo příjemným a někdy i úsměvným zpestřením dne, hned za nimi v rychlém sledu následovali mladší žáci a souběžně už probíhaly útoky mužů Hned v prvních rozbězích bylo vidět že prázdniny zanechaly své stopy na každém z nás. První pokusy však šli všichni na jistotu. Terka (Praha) to měla sice skvěle rozeběhnuté, ale do cíle spíše dojela v kotrmelcích, při tom si natáhla vazy v kolenu a tím pro ní soutěž skončila. Zbytek závodů už mohla sledovat jen zpovzdálí se zavázaným kolenem. Mezi borce šedesátek patřil David, který se mezi mladšími chlapci umístil na krásném druhém místě a Joska, který doběhl na pěkném „bramborovém“ místě. Mezitím se však již konaly útoky. Naši chlapci v nové mladší sestavě předvedli co umí, ale v dané konkurenci to na lepší než sedmé místo nedotáhli. Holky přes komplikace s narychlo sestaveným týmem nakonec dopadly lépe a vybojovaly šesté místo. Odpoledne se na nás již trochu usmívalo sluníčko a tak všichni mohli po krátké pauze pokračovat v další části programu. Připravila se plata pro útoky a tak mohly děti předvést své umění. Stejně jako při útocích žen se Terka mohla jen dívat a tak jí Popík musel zastoupit a ukázat co v něm je. Dosahované časy soupeřů nám byly výzvou a tak se do toho naši pustili s velkým odhodláním. Vše se povedlo jak mělo, ale tentokrát naší snahu sabotovala koktající mašina. Na druhý pokus jsme si proto půjčili jinou a i tak jsme se umístili na docela krásném čtvrtém místě.

Neděle patřila stovkařům. Za ženy jely předvést své výkony Janča, Kája a Lenka. Přes veškerou jejich snahu se jim nepodařilo překonat konkurenci a tak se do finále nedostala žádná z nich. Také v kategorii mužů, kde nás reprezentovali Michal, Zdeněk, Babula, Luboš, Kozáček a Josef, dělali všichni co mohli. Lubošova první stovka nevypadala špatně a kdyby se Babulovi povedl rozdělovač tak by to také nebyl nejhorší čas. Martinovi jen tak tak utekl postup do finále, ale ani s časem 18,84 s tu neměl šanci. Přestože jsme tentokrát nedosáhli na stupně nejvyšší, nikdo se za své výkony nemusel stydět.

A náš pohled na soutěž? Velmi dobře zorganizovaná, zvláště v dopolední části měl program spád, vše se bez problémů stíhalo, počasí i prostředí velmi příjemné. Všem se nám v Pískovce líbilo a jistě rádi přijedeme zas a zkusíme bojovat o trochu lepší umístění ve všech kategoriích.

Další sezóna je za námi a my se můžeme pomalu připravovat na další. Doufám, že bude také tak úspěšná jako byla ta letošní!!!



Text: Lucík
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce