SDH SDH Klučov
Klučovská ulice 2013
27.4.2013

Tak jako již po mnoho let se poslední dubnovou sobotu pořádala ve spolupráci s OÚ Klučov soutěž jednotlivců v běhu na 60 m a 100 m překážek pod názvem Klučovská ulice jako „Memoriál Radka Slámy a Filipa Havlína“. Na Honzovu otázku: „Kolikátý že je to vlastně ročník“ vám můžu s pomocí archivu doložit, že příští ročník bude jubilejní – desátý a to už je slušná tradice.

Příprava trati, překážek a nezbytného zázemí celé soutěže začala už v pátek odpoledne. V sobotu ráno se začaly sjíždět jednotlivé týmy a po prezenci soutěžících a krátkém uvítání mohlo vše začít. Dopolední čas jsme věnovali závodu jednotlivců na 60 m s překážkami. V této kategorii se přihlásilo 68 soutěžících ze 7 sborů, nově se u nás objevili zástupci z SDH Husinec – Řež. Kolem deváté byla soutěž zahájena kategorií mladších žáků a žákyň, pak následovala všemi povzbuzovaná přípravka a dopolední program zakončili starší žáci a žákyně, kde 2 závodnice z Opatovic I. předvedly časy pod 16 vteřin, za pozornost ovšem stojí i vítězný čas v kategorii mladších žákyň pod 17 vteřin. Po odběhání obou pokusů následovala přestavba trati, rychlý oběd, zpracování výsledků a jejich vyhlášení. Odpoledne pak bylo věnováno dorostu, ženám a mužům v běhu na 100 m s překážkami. Před startem se registrovalo ve všech uvedených kategoriích 38 závodníků z osmi SDH. Na to, že to byly v postatě první závody nové sezóny byly dosahovány ve všech čtyřech kategoriích velmi dobré časy. Po odběhání obou pokusů a zpracování výsledků se mohlo jít vyhlašovat. Domácí jistě potěšilo 1. a 2. místo v kategorii dorostenců Davida a Filipa, kterému utekla 19 o 0,06 vteřiny, v kategorii mužů 3. a 4. místo Martina a Michala, oba s „devatenáctkami“. V kategorii žen si Jana s 19kou vybojovala 2. místo, v kategorii dorostenek nás reprezentovala jenom Aneta. Putovní pohár v kategorii mužů si odvezl stejně jako vloni Martin Viktora z SDH Chmeliště, v kategorii žen si obhájila loňské vítězství a již potřetí tak získala pohár Markéta Škarková z Uhlířských Janovic. Podrobné výsledky všech kategorií jsou v příloze.

Počasí, tak důležité pro zdárný průběh závodů, bylo navzdory velmi špatné předpovědi odborníků, takřka ideální jak pro závodníky, tak i pro fotografy – Honzo, děkujeme za zajištění. A ani naše zdravotnice Pavla neměla téměř žádnou práci, s výjimkou jednoho natlučeného kolena. Ať to obojí tak zůstane i pro příště!



Text i foto: Jirka




Soubory
 klucovska_ulice_2013.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce