SDH SDH Klučov
- Zpět - Cvičení zásahových jednotek
05.11.2016

Po loňské úspěšné akci pořádala JPO v Poříčanech znovu praktické cvičení pro jednotky okolních sborů. Naše jednotka nakonec do boje vyslala tu mladší část jednotky ve složení: velitel týmu Radek, řidič Michal a členové Babula, Popik, Měřa a Joska. Družstvo se vrhlo na zadané úkoly s plnou odpovědností a s maximálním nasazením, vždyť šlo o obhájení loňského vítězství. Po zkušenostech z loňského ročníku tušili o trochu více, co je asi na neznámé trase čeká. Překvapením ale bylo, že v podstatě všechny simulované situace byly jiné a nové, než v minulém ročníku.

Startovní disciplínou byl regulérní test IQ na procvičení logiky, potom už na nás na trati čekalo dalších 11 simulovaných situací, ke kterým může být naše jednotka přizvána a bude nucena si s nimi poradit. Věřím, že je z fotografií budete umět identifikovat.

Po tomto zahřívacím kole jsme vyrazili podle mapy, kterou jsme obdrželi při startu na trať cca 11 km dlouhou po okolních vesnicích. Čas přejezdů mezi stanovišti se neměřil. Na každém stanovišti vystoupil velitel týmu a obdržel instrukce k danému úkolu, se kterými seznámil členy jednotky. Pak šlo do tuhého, měřil se čas od vystoupení z vozidla, splnění úkolu a návrat všech členů zpátky do vozidla. Na každém stanovišti bylo navíc možné získat až 5 trestných bodů.

Závěr soutěže byl opět v areálu hasičárny v Poříčanech. Diabolky, které kluci dostali při zahajovacím nástupu neztratili a tak měli dokonce čím střílet na dlouhé zápalky, které rovněž museli během celé akce opatrovat. Při závěrečném hodnocení nebyla převaha našeho týmu tak výrazná jako loni a jistým zklamáním bylo druhé místo se ztrátou 3 setiny vteřiny na první družstvo Nové Vsi.



Text i foto: Jirka


Další akce

Nejsou definovány žádné akce