SDH SDH Klučov
Třebíč
24.6.2009

Mistrovství ČR v požárním sportu, 24. - 25. června 2009


Zdálo by se, že po neúspěších našich mládežnických družstev v krajském kole bude letošní Mistrovství republiky v Třebíči bez zástupců klučovské krve, ale nakonec se tak nestalo.

Jako v loňském roce byli naši dorostenci Michal a Babula požádáni, zda se přeci jen nechtějí mistrovství zúčastnit v modrobílých dresech Kostomlátek. Někteří členové jejich družstva se nemohli soutěže z důvodů rodinné dovolené či nemoci zúčastnit, naši borci nabídku rádi přijali.

Časový program mistrovství se vzhledem k nepříznivému počasí poněkud pozměnil a tak místo neděle zahájili naši už v sobotu disciplinou běhu na 100 m překážek. Babula si zapsal pěkný čas 19,12, i když víme, že umí i tu 18 a Michal zaběhl v letoší sezóně svůj zatím nejlepší čas 18,12. Svým časem se tak umístil mezi družstvy dorostenců na 8 místě a v celkovém pořadí i s jednotlivci obsadil pěkné 11. místo. V neděli za podpory svých fanoušků na tribuně se družstvu Kostomlátek podařil další pěkný výsledek a to 3. místo ve štafetě 4x100 m, ke kterému zdárně přispěl na prvním úseku právě Michal a tak tady byla první bronzová medaile.

Poslední disciplína, požární útok, jako vždy trošku zamíchala pořadím a tak družstvo v celkovém součtu získalo bronzovou příčku. Všichni trošku pošilhávali po lepším, chvílemi byla naděje i na zlato a pak zas o kousek uniklo stříbro. Ale co se dá dělat, je to přeci jen sport.

Oběma Klučovákům, kteří nás úspěšně reprezentovali na letošní „Republice“ GRATULUJEME!!!



Text: Kamila
Foto: Péťa



Další akce

Nejsou definovány žádné akce