SDH SDH Klučov
Nymburk
15.6.2008

Do nedělního klání dorostu jsme opět vyslali dvě party. Odchodem největších opor i vinou zranění oslabená družstva nemohla pomýšlet na loňské časy, přesto odhodlání postavit se osudu nikomu nescházelo. Toho bohdá nebude, aby klučovák z boje utíkal!!

Soutěž odstartovala na dvou frontách: děvčata si šla ohmatat společný stroj a poté napsat bez chyby test, zatímco kluci se vrhli po hlavě do stovek. Babula by mohl vyprávět!! Dařilo se až nečekaně dobře. Popík s Patrikem při své premiéře nezklamali, i když rychlost chyběla, bojovník Hafi zvládl dát potřebnou nízkou dvacítku, škoda jen, že Babula neměl svůj den. Výkony zbylé trojice byly hotovým šokem!! Luboš prakticky bez tréninku zapsal další dvacítku, Joska, který na tréninky docházel jako do houslí, všechny hned na úvod omráčil senzačním 19,87 a Michal svou obrovskou fazónu korunoval hned dvěma devatenáctkami a za tu ve druhém pokusu (19,21) bral nečekané stříbro. Celkový součet družstva (101,25) mnohem lepší, než se čekalo a zatím druhé místo za našlápnutými Janovičáky!

V další fázi soutěže si obě kategorie činnost prohodily. Kluci se rovněž chvilku pomazlili s nevyzpytatelným erárním strojem a pak se vydali plnit disciplínu test. A přišel další šok, ale teď už tak veselo nebylo. Zbytečné a nečekané chyby a rovnou tři (!!) rázem degradovaly výborný výkon ve stovkách a nálada poklesla.

Děvčata ve stovkách rovněž příjemně překvapila. Oporou byla opět Lenka, i když ani jeden pokus jí pořádně nevyšel, překvapivé časy zapsala Evča, Péťa, Kája i po nepříjemném pádu bojující Lucka, a nezklamala ani Tereza s Bárou. I tady z toho byl součet lepší oproti očekávání a zatím 3.místo.

Ve štafetách zabraly obě party na hranici možností a výsledkem byla dvě třetí místa a tím i šance na postup. Dorostenky ztrácely před závěrečným útokem na druhé postupové místo jen jeden bod, kluci dva.

V útoku se dařilo střídavě. Děvčata předvedla zdařilý pokus, sotva by šlo něco udělat lépe, ale na postup to nestačilo. Celkové třetí místo už zůstalo. Kluci měli po velkém zaváhání dosud druhých Kostomlátek všechno ve svých rukách. I průměrný čas mohl znamenat radost z postupu. Bohužel noční můra opět zaúřadovala a po nepovedeném pokusu i na kluky zbyl celkový bronz.

Zbývá celkové zhodnocení naší účasti v Nymburce: žáci odvedli maximum, nedělali zbytečné chyby a konečné 4.místo je možná víc, než se čekalo. U dorostu jsme alespoň v jeden postup věřili. Děvčata nepokazila vůbec nic, naopak zabojovala snad na 150%, ale soupeřky byly prostě lepší. Příslibem jsou výkony „mláďat“ , jistotou Lenka a až se uzdraví zraněná Terka, bude to hodně dobrý a silný družstvo. A tak pod svoje možnosti zabrali pouze kluci. Zbabraný test a útok pokazily velmi dobře rozjetou soutěž. Ale i tady se možná blýská na lepší časy. Odchází sice Hafi, ale jinak je určitě do budoucna na čem stavět. Třeba se už zanedlouho dočkáme další pohádky a splněných snů.

Hezké prázdniny!!!



Další akce

Nejsou definovány žádné akce