SDH SDH Klučov
Ratboř
27.5.2006
Tak je to za námi!! Očekávání, s jakým výsledkem letos odjedeme z Ratboře, je minulostí. Okresní kolo 2006 vejde do historie jako nepříliš zdařilé, plné nervozity, osočování, urážek, a také diskvalifikací a protestů. A hlavně jako souboj taktiky. Nepříznivé počasí nahrálo všem soupeřům, zrušení stovek, i přes náš návrh běhat bez kladin, nám sebralo největší trumf. Ve štafetě se rychle oddělilo zrno od plev. Muži se zařadili za výtečné Zibohlavy a společně s domácím družstvem vytvořili trio největších uchazečů o postup. Nejistá byla pozice nekompletních dorostenců, ale i přes nepříjemný pád Maxe to zvládli bez problémů, stejně jako následující testy. Příjemně překvapily holky, po štafetě se utrhly o více než 4 vteřiny.
Před útokem se znovu diskutovalo o stovkách. I přes to, že sluníčko už poctivě pálilo a překážky uschly, nikomu, kromě nás, se kupodivu stále do stovek nechtělo. Štáb soutěže však rozhodl, že nyní už nic nebrání dokončení soutěže podle programu. Ani nyní žádný další zájemce nepřibyl.
Útoky ve větru se ukázaly jako jedna velká loterie. Po pokusu našich mužů 36 a něco, jsme trochu vyčítali Břeťovi s Pavlem dlouhý, 12 vteřin trvající nástřik. Teprve pozdější vývoj ukázal, že v těchto podmínkách vlastně předvedli skvělej výkon. Našim soupeřům se ani zdaleka tak dobře nevedlo a s časem kolem minuty vypadli ze hry. Dorostencům se nástřik povedl o něco hůř, asi 47 s, ale jediný soupeř z Č.Hrádku ani toho nevyužil. Spadl nám kámen ze srdce, oslabení dorci to zvládli!! Zbývaly tedy holky. Teď už se štěstěna ale asi unavila a sedla jinam. Velmi dobrý zadek bohužel zaskočil Janču, takže nedotáhla, a když se k tomu přidala skoro nulová schopnost improvizace děvčat vpředu, bylo zaděláno na malér. Na tenhle pokus se ještě dlouho bude vzpomínat, i když chlubit se s ním zrovna nebudeme.
Během vyhodnocení soutěžě o pohár starosty OSH ( štafeta+útok), kupodivu, zásadně stoupl zájem o běhání stovek.( no comment) A tak na náves, kromě našich, nastoupila ještě další dvě družstva žen. Do uzavření soutěže (kolem 20. hodiny) tak bylo k vidění několik zdařilých pokusů, v čele s Maxovým 17,84s (ten kluk to vážně umí!!!), nebo např. trojité salto s pěti vruty ála Aleš Valenta v podání Kamily. Nejhůře celá soutěž dopadla asi pro Davida, nepříjemné a bohužel i dost vážné poranění kolena pro něj tuto sezónu uzavřelo.
Okresní kola tedy máme za sebou. Z pěti možností jdeme 4x dál. Loňský výsledek se zopakovat nepovedlo, není vždy Posvícení. Ale i tak je před námi pěkná porce přípravy. V Nymburce (17.a18.6.) a hlavně v Čáslavi (23.-25.6.) budeme mít ve hře svá želízka, a ne ledajaká!!! To hlavní nás teprve čeká.


Další akce

Nejsou definovány žádné akce