SDH SDH Klučov
Kutná Hora
10.6.2017

Druhým družstvem, které nás reprezentovalo v Kutné Hoře byli dorostenci a 2 jednotlivci, kteří vyhráli okresní kolo.

V mladším dorostu naše barvy hájil Dominik Šmejkal a dařilo se mu hodně dobře. První disciplínu stovky ve své kategorii vyhrál, testy bez chyby, v závěrečném dvojboji obsadil 6. místo. Součet všech umístění stačil na celkové hezké 2. místo, k postupu na MČR nechybělo moc.

Ve středním dorostu nás reprezentoval Ondřej Rudolf, který měl oproti Dominikovi výrazně větší konkurenci. Stovky – 7. místo, testy bez chyby, dvojboj – 6. místo. Celkové 6. místo.

Družstvo dorostenců je tvořeno partou kluků, která spolu běhá už od žáků a tato parta byla spolu před 3. lety na MČR hry Plamen v Brně. V dorostenecké kategorii běhá třetí sezónu.
Začínalo se v sobotu odpoledne, jen co odjely děti domů, štafetou 4x100m. Malé zaváhání Káši při seskoku z domečku, ale čas 66,36s a na úvod 3. místo. Večer si kluci zkusili rotky a šlo se do města utužovat kolektiv.

V neděli ráno proběhl nástup a šlo se na stovky. Několik našich kluků vylepšilo své osobní rekordy, Kuba, Jirka, Ondra a Vojta zaběhli pod hranici dvaceti sekund, Kášovi se ani jeden pokus nepovedl a tak bylo na Dominikovi, aby zapsal poslední počítající se čas a povedlo se, zaběhl 20,87s. Martin běžel své úplně první stovky a s časem okolo 24s byl spokojen.
V součtu stovek zapisujeme 4. místo.
Následovaly testy, tady byli kluci asi nejvíce nervózní, protože i jedna chyba by znamenala konec nadějí na dobré umístění, ale všichni je zvládli bez chyby.
Před závěrečným útokem držíme 3. místo a všichni vědí, co musíme zaběhnout, skončit v první polovině a předvést lepší útok než konkurenční Sestrouň. Na celém týmu bylo vidět, jak moc chce uspět a všichni ochotně a se zájmem šli s předstihem připravovat materiál na útok.
První pokus nám vyšel náramně a s časem 29,12s jsme věděli, že první cíl splněn – být v první polovině. Hned po nás běžela Sestrouň a dosáhla 29,93s, 81 setin vteřiny rozhodlo o našem konečném umístění. Ani jeden z konkurentů si druhý pokus nezlepšil a naši dorostenci svůj cíl dokázali splnit!!!
Útoky vyhráli, posunuli se na 2. místo celkového pořadí a po deseti letech se objeví naše dorostenecké družstvo opět na Mistrovství České republiky ve Zlíně.
Velká gratulace celému týmu!!!

Text: Bára
Foto: Zdeněk a Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce