SDH SDH Klučov
Brno
4.7.2014

Po skončení Krajského kola dorostu ve Vlašimi bylo jasné, že pobyt na republice v Brně o další dva dny neprodloužíme a své účinkování zakončíme odjezdem po skončení soutěže v Plamenu. Naši zástupci totiž ve Vlašimi dosáhli nejlépe na 2. místo a protože od letoška postupuje jen vítěz, postup jim těsně unikl.

Ale nakonec bylo vše jinak. Už během pátečního dopoledne oznámil náš kamarád Aleš Karda, že jeden z jeho svěřenců, kteří měli v Brně startovat, skončil nečekaně v nemocnici a nedorazí. Tím se uvolnilo místo pro prvního náhradníka. Jím byl náš Max Ďuriš. Začalo horečné telefonování. Zdeněk vše domluvil s rodiči, a spolu s velkým přispěním Aleše vyřešili otázku ubytování, stravy a materiálu. Max tedy zůstal a jméno klučovského závodníka se tak objevilo i v soutěži dorostu. Spolu s ním zůstal i Zdeněk.

Jaké byly Maxovy šance, šlo těžko předvídat. V této podobě se soutěž konala poprvé a nikdo netušil, jaká bude konkurence. Ani úvodní test nic neřešil. Jediný závodník ze 14 v kategorii středního dorostu chyboval, ostatní zůstali na stejné startovní čáře.

Sobotní stovky ukázaly víc. Hned 3 sedmnáctkové časy byly důkazem, že to bude hodně nadupané. Max si hned prvním pokusem výrazně vylepšil osobák na 19,08 a po sobotě se zařadil na solidní 6. místo.

I v nedělním dvojboji předvedl dva dobré pokusy, v tom druhém zapsal 17,69 , což v silné konkurenci stačilo na 10.místo, byť jen o pár setinek za dvojicí závodníků před ním.

Max si tedy Mistrovství v Brně vychutnal ze všech nejvíc a jeho celkové 8.místo nemusí být špatným odrazovým můstkem do budoucna.



Text: Honza
Foto: Zdeněk



Další akce

Nejsou definovány žádné akce