SDH SDH Klučov
Vlašim
22.6.2014

Krajská soutěž dorostu ve Vlašimi se potýkala po stránce organizační s určitými rozpaky. Na jinak pěkném klání, na pěkném stadionu s krásným oválem, se dala najít řada much. To, že překážky nebyly úplně kvalitní a dle strávníků při obědě malý řízek, je jistě věcí názoru. Ale lehký hasičák pro dorost, absence displejů u časomíry, a hlavně velmi strohé nástupy a vyhodnocení jen těch základních pořadí, určitě neodpovídaly významu a prestiži soutěže.

Ale k samotnému průběhu. Náš okres zastupovalo jen jedno družstvo, dorky z Drahobudic, a dál jednotlivci Míša Denemarková z Kostelce, Hanka Martínková ze St. Kolína a trio našich želízek, Ondra Řípa, Max Ďuriš a David Benešovský. Loňský úspěch Filipa Zumra a jeho účast na republice v Jablonci nepochybně navnadil i další, a tak jsme doufali, že i letos se někdo na republiku podívá.

Bohužel se tak nestalo, ale všichni se snažili a svou kůži neprodali lacino. Děvčata z Drahobudic i Míša si odbyly premiéru a na přední příčky nedosáhly. Hanka již atmosféru Krajské soutěže zná a po dobrých výkonech si odvezla 3.místo. U Ondry jsme vůbec netušili, jaká bude konkurence. Své jinak slušné výkony pokazil chybou v testu a obsadil 6. místo.

Největší naděje jsme vkládali do Maxe a Davida. Maxovy výkony na okrese dávaly tušit, že jeho šance bude veliká. A nezklamal. Po bezchybném testu si zapsal 2.místo ve stovce i dvojboji a postup mu unikl o pouhé 4 setiny! Celkové 2. místo je ale moc dobrý výsledek. Davidovi unikl už loni postup jen díky vlastní chybě a proto chtěl víc. Výborně zaběhl stovku (18,83) a po prvenství ve dvojboji se bodově dělil, o jeho celkovém 2. místě tak rozhodl až lepší čas jeho soupeře ve stovce.

Všem zástupcům našeho sboru i okresu patří dík za vystupování i předvedené výkony. Už teď se těšíme na příští soutěže, neboť třeba u nás se rýsuje družstvo kluků, které může už za rok či dva pomýšlet hodně vysoko.

Hezké prázdniny!!!



Text: Honza
Foto: Kamila, Zdeněk, Kája, Lída




Soubory
 vysledky_dorost_vlasim_2014.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce