SDH SDH Klučov
Čáslav
26.5.2012

Okresy Kolín a Kutná Hora své okresní kolo požárního sportu dorostu, žen a mužů uspořádaly tentokrát v Čáslavi. Počasí nám přálo víc než dost, sluníčko krásně svítilo až jsme vytahovali opalovací krémy.

Dorost byl ve složení Aneta, Týna, Lucka, David, Filip, Gabča a Jarda. Ženy ve složení Kamča, Barča, Lucka, Gabča, Kája, Aneta a Týna. Muži ve složení Zdeněk, Popik, Joska, David, Filip, Babula a Michal.

Tartanová trať v Čáslavi je velice pěkná, proto se na ní všichni těšili. Po krátkém přivítání a oficielním zahájením mohlo vše začít. Po krátkých úpravách na trati se začalo během na 100m s překážkami. Běhalo se souběžně na obou stranách dráhy, pro ženy a dorostenky byly postaveny dvě tratě, u mužů a dorostenců tratě tři. Na dívčích tratích se odehrálo více pádů než na mužských, snad to bylo začátkem sezóny. Po odběhání stovek se technická četa vrhla na přestavbu trati pro štafetu 4x 100m. Štafety všech družstev vypadaly opravdu velmi zajímavě. Našim družstvům se všechny štafety jak u žen, mužů i dorostu docela povedly.

Odběhaly se štafety a hodinky hlásily čas k obědu. Oběd byl dobrý, děkujeme Kamče, která se postarala o to, aby byl kuřecí řízek. Byl opravdu odměnou za první polovinu soutěže. Po obědě si dorostenci zašli napsat testy. Úkolem bylo správně zodpovědět 15 otázek, všem se to dobře povedlo a měli jsme celkově za celý tým jen jednu chybku. To nás ale vůbec v ničem nezastavilo. Aneta, David a Filip se rozhodli, že se vrhnou ještě do soutěže jednotlivců a zkusí si dvojboj. David se umístil na prvním místě, Filip na druhém a Aneta taky na druhém místě. Odpočinek po obědě rychle uplynul a už byla připravena dvě plata pro útoky. Nejdříve nastoupili muži. Útok se jim povedl v čase 39,76, pokračovaly ženy, s časem 34,3 a nakonec dorost. Celkově ženy skončily na druhém místě, muži po odstoupení Zibohlav postoupili na jejich první místo a náš smíšený dorost dosáhl snadného vítězství, protože byl ve své kategorii jediný.

Mužům přejeme hodně úspěchů v krajském kole, ať vám vyjde počasí a dokončí soutěž bez problémů. Celý den pražilo sluníčko a únava na konci závodů už na nás byla vidět. Někteří z nás totiž běhali v několika kategoriích. I tak jsme rádi za výkony které jsme podali. Díky všem kdo nás podpořil, Kamče a ostatním za organizaci a Jirkovi za fotografie.

Soutěž vám přiblíží obrázky a dosažené výsledky najdete v přiložených tabulkách níže pod textem.


Text: Týna
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce