SDH SDH Klučov
Vlašim
20.6.2014

Krajské kolo soutěží mládeže zavítalo po dlouhých letech do Vlašimi. A přitom právě Vlašim byla v 80. a hlavně v 90. letech minulého století takřka Mekkou mládežnických soutěží, kraj zde proběhl hned několikrát, na přelomu století i jedna republika. Do Vlašimi jsme se vždy rádi vraceli, nemáme to daleko, zdejší podmínky byly vždy na úrovni, žádné velké přesuny a organizačně vždy na jedničku. Pouze výsledkově nám Vlašim poněkud nehraje do not. Tedy…zatím nehrála.

Do soutěže ve hře Plamen přivážíme ambiciózní, dobře sestavené a trénované, a již zkušené družstvo, nacházející se asi na vrcholu své krátké kariéry. Už okresní výkony naznačily, že tento mančaft nebude jen jedním ze zúčastněných, ale má na to, aby se popral o nejvyšší příčky. Můj osobní tip byl „nejhůře čtvrtí“, Zdeněk jakékoli myšlenky o úspěchu rázně vymetá ze své hlavy (a nejen své) daleko do ústraní.

Po nástupu a zahájení se začíná zostra. Úvodní štafeta 4x60m odkryje karty a ukáže, jak našlapaná tahle soutěž bude. Místo obvyklých 3-4 týmů se tentokrát o přední příčky pere hned šest nebo sedm. Boleslavským Plazům např. stačí skvělých 42,27 až na 7. místo! Naši jako jediní budou na druhém úseku překonávat bariéru, ale záhy se ukáže proč. Max, letící jako vystřelený z kanónu, přefrčí překážku stylem křížence Batmana a Spidermana a dlouhým odrazem smaže nevýhodu oproti těm, kteří na stejném místě nasadí holku, překonávající v plném běhu nízkou překážku. I přes drobné rezervy ubere čtyřka Kuba, Max, Vojta a Domíš z okresního času skoro 2 vteřiny a parádním časem 41,66 zapisuje 1.místo!! To je úvod !!! Štafeta B potvrzuje skvělou formu časem 47,12 a zatím vyplňuje moje odhady. Zdeněk je i nadále na zemi a ví proč. Zbývá 5 disciplín a ta možná nejošidnější přijde už za chvíli.

Branný závod je loterie. Může vynést až nahoru, ale taky zhatit veškeré plány. Náš výkon byl spíš z té druhé kategorie, naštěstí ale ne tak docela. Slabší střelba (6 špalíků) a chyba na zdravotce znamenaly až osmé místo, ale chyby dělali i jiní. Po prvním dnu se dělíme o 3.místo, vše se velmi vyrovnalo.

Sobotní klání zahajuje štafeta 400m CTIF a my dopadáme na dno… Trestné body v obou pokusech znamenají až 10.místo a šance na přední příčky se ztrácí kdesi za lesem. Ale tohle známe. V Neratovicích 2007 jsme byli v podobné situaci a přišel obrat a jelo se do Zlína. Tak proč to nezopakovat? Zbývá ještě půlka soutěže.

Mírný zvrat přichází na dvojicích, i když znovu s chybami. Mohlo to být o hodně lepší. Ale 4.místo znovu zlepšuje náladu a přichází druhý zlatý hřeb našeho vystoupení. V útoku CTIF družstvo vystřihne bombových 47.97 a novým klučovským rekordem si připisuje 2.místo.

Zbývá zavěrečný útok. A jaké jsou naše naděje? Držíme 5.místo, bod za čtvrtým, čtyři od bronzu a pět od postupového stříbra. Vedoucí Velenka už má odstup propastný.

Útok bývá taky loterie, však víme své. Třeba naši dorostenci. V Liberci 2006 se díky útoku vyšvihli až k republikovému bronzu, aby o rok později, kdy už už sahali po titulu mistrů, skončili v propadlišti dějin. Tu druhou vzpomínku svým vystoupením v útoku navodili ve Vlašimi žáci z mělnické Tuhaně. Sympatické družstvo, které celou soutěž drželo postupovou pozici, nezvládlo závěrečnou disciplínu a odstartovalo bláznivý zvrat v celkovém hodnocení. Dosud druhá Tuhaň končí v útoku až na 11.místě, zatím třetí Střezimíř (BN) až osmá a pro nás nejblíže dosažitelný Kojetín (PB) pátý. Našim se první pokus vcelku povedl, delší nástřik, ale po první sérii zatím 2.místo. Druhý pokus je slabší, takže čekáme na další vývoj. Předběhnou nás ještě 2 družstva, ale ta už před útokem byla ze hry. V útoku tedy máme 4.místo a počítáme.

Nikdy v životě mě matika moc nebavila, ale teď mě chytla natolik, že bych se bez obav pustil i do rovnice o 30 neznámých. Tak počítejte se mnou, i Vás to bude bavit: čtvrtým místem v útoku jsme předhonili Tuhaň, bodově jsme se srovnali se Střezimíří i s Kojetínem, ale máme proti oběma lepší útok. A ten rozhoduje!!!

Sečteno, podtrženo: zase jsem měl pravdu. :-) Naše družstvo veze z Vlašimi 2.místo, Zdeňkovi znovu přibyly starosti, a tlupa syčáků Šárka, Ondra, David, Domíš, Vojta, Jirka, Ondráš, Káša, Kuba a Max se od středy do pátku 2.-4.července 2014 představí i na republice v Brně!!!

Tak jim popřejme, aby nás všechny svými výkony na jihu Moravy znovu vyzvali k příjemnému počítání!

Hurááá do BRNA!!!



Text: Honza
Foto: Jirka




Soubory
 vysledky_plamen_vlasim_2014.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce