SDH SDH Klučov
Kolín
17.5.2014

Sobota, neskutečně studená a deštivá, pamětníci vzpomínali, že takové psí počasí na soutěži dětí nepamatují. Přesto se na kolínském stadionu hned po ránu sjelo celkem 14 družstev mladších žáků a 7 družstev starších, my jsme samozřejmě byli zastoupeni v obou kategoriích a s napětím jsme čekali, jak se bude dařit malým svěřencům Jany a s trochou nejistoty jsme více méně očekávali zopakování vítězství Zdeňkovy party z loňského roku. Týmy soupeřili jednak o vítězství v Okresním poháru mladých hasičů v obou kategoriích a starší žáci mohli navíc v rozšířené soutěži bojovat o postup do krajského kola celostátní Hry Plamen.

Po krátkém zahájení se rozdala startovní čísla a mohlo se začít s tréninkem na předem perfektně připravené dráze. Prostory stadionu dovolovaly souběžné plnění několika disciplín obou kategorií, což bylo poněkud náročnější na organizaci soutěže a mátlo i fotografa, který někdy nestíhal být souběžně na dvou místech. Soutěž byla zahájena štafetou dvojic mladších a souběžně probíhaly štafety 4 x 60 starších, pak se kategorie i disciplíny zaměnily. Po obědě byl odpolední blok soutěží zahájen požárním útokem mladších a souběžně štafetou a útokem CTIF starších. Vyvrcholením a zároveň rozhodující disciplínou pro postup do krajského kola pak byly útoky starších žáků, které v hustém dešti soutěž zakončily. Pak už jen rychlé vyhodnocení, předání diplomů a pohárů pod částečně krytou pergolou a rychle do sucha a tepla svých dopravních prostředků.

Nezbývá než popřát vítězným družstvům, které byly, snad ne náhodou, obě z Klučova. Družstvu starších přejeme co nejlepší umístění v krajském kole Hry Plamen, které se koná 20. až 22. června ve Vlašimi. Naše mrňata odjížděla z Kolína domů s pohárem a zlatými medailemi za první místo, za tento úspěch zaslouží velikou pochvalu!!! Nejdůležitější výsledky najdete na fotkách.



Text i foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce