SDH SDH Klučov
Kolín
25.5.2013

Sobota, stejně jako ta minulá měla být podle předpovědí odborníků opět velmi deštivá, čemuž ostatně celý den nasvědčovaly tmavé mraky, které se nad námi střídavě objevovaly a mizely, sem tam spadlo pár kapek, ale pořádně lejt začalo až při cestě domů, takže nakonec vše dobře dopadlo.

Na příjemném kolínském stadionu jsme již téměř zdomácněli a tak jsme si užívali krásné dráhy, ale i celého zázemí, které nám, stejně jako minulou sobotu, bylo zcela k dispozici. Děkujeme.

Ale k věci. Na stadion se hned po ránu sjelo celkem sedm družstev mladších žáků a devět družstev starších, my jsme samozřejmě byli zastoupeni v obou kategoriích a s napětím jsme čekali, jak se bude dařit malým svěřencům Jany a s trochou nejistoty jsme více méně očekávali zopakování vítězství Zdeňkovy party. Týmy soupeřili jednak o vítězství v Okresním poháru mladých hasičů v obou kategoriích a starší žáci mohli navíc v rozšířené soutěži bojovat o postup do krajského kola celostátní Hry Plamen

Po krátkém zahájení, se rozdala startovní čísla a mohlo se začít s tréninkem na předem perfektně připravené dráze. Prostory stadionu dovolovaly souběžné plnění několika disciplín obou kategorií, což bylo poněkud náročnější na organizaci soutěže a mátlo i fotografa, který někdy nestíhal být souběžně na dvou místech. Soutěž byla zahájena štafetou dvojic mladších a souběžně probíhaly štafety 4 x 60 starších, pak se kategorie i disciplíny zaměnily. Po obědě byl odpolední blok soutěží zahájen požárním útokem mladších a souběžně štafetou a útokem CTIF starších, Vyvrcholením a zároveň rozhodující disciplínou pro postup do krajského kola pak byly útoky starších žáků, které pod hrozbou temných mraků soutěž zakončily. Pak už jen rychlé vyhodnocení, předání diplomů a pohárů. Nezbývá než popřát vítěznému družstvu, kterým se stalo opět družstvo starších z SDH Klučov, co nejlepší umístění v krajském kole Hry Plamen, které se koná 21. a 22. června v Rakovníku. Naše mrňata odjížděla z Kolína domů s pohárem a stříbrnými medailemi za druhé místo, za tento úspěch zaslouží velikou pochvalu!!! Detailní přehled výsledků najdete na fotkách.

Neodpustím si zde ale připomínku k chování našich „reprezentantů“ při oficiálních částech celé soutěže a to zejména při závěrečném nástupu a vyhodnocení. Připouštím, že jste měli radost z výsledku soutěže, z postupu na „Kraj“, že z vás všechno napětí celého dne spadlo. To vás ale v žádném případě neopravňuje k nedůstojnému chování, které jste předvedli a které „vytočilo“ i starostku okresu tak, že vás musela přede všemi ostře napomenout, vůbec se jí nedivím. Pánové, stála vám ta „okresní“ ostuda za to? Zamyslete se nad svým chováním a před krajským kolem si k tréninku štafety CTIF, kde kupodivu kromě dobrých časů umíte i mlčet, přidejte i další disciplínu a to slušné chování. Uvědomte si, že tam reprezentujete nejen sebe a své družstvo, ale i naše SDH Klučov!!!



Text i foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce