SDH SDH Klučov
Soustředění MH v Hajnici
19.5.2007

V sobotu 19. 5. se naše družstvo A zúčastnilo 14. ročníku soutěže Mladých hasičů o putovní pohár starosty obce Hajnice u Trutnova. Účast na této soutěži jsme brali jako soustředění a taky trochu jako ostrý trénink. Po dlouhé cestě, kterou nám o něco zkrátila jízda po dálnici, jsme dorazili na místo. Hřiště bylo sice trochu do kopce, ale jinak terén vypadal velmi slušně, stejně tak i počasí bylo perfektní. Zaregistrovali jsme se u prezence, počkali na dojezd posledních družstev, při nástupu jsme se seznámili s pravidly soutěže a tak jsme se mohli dát do závodění. Jako první se běhala štafeta dvojic, kterou jsme zaběhli docela v dobrém čase. Mezi tím jsme se připravovali na štafetu 4 x 60m. I tam nám zůstalo štěstí celkem nakloněno a tak se oběma čtyřkám docela zadařilo, protože i ta „horší“ čtyřka skončila v této disciplíně na 3. místě. S časem kolem 44 jsme byli v této disciplíně jasní vítězi, protože časy dosahované ostatními družstvy nebyly pod 50 vteřin. Další disciplínou byl běh na 60m s překážkami. To byla teprve ta pravá reprezentace Klučova. Babula celou trať doslova prolítnul jako střela s časem 13,41, takový v Hajnici snad nikdy neviděli. A tak bylo první zlato doma. U holek to byla Lenka, která si v této disciplíně také vezla domů zlato, Terka za ní nezůstala o mnoho pozadu a tak jí čekalo krásné stříbro. Po 60kách nás čekal požární útok. Tam jsme i přes malý problém se savicí, která nechtěla držet a spadla, obsadili třetí místo.

Na závěrečném nástupu jsme byli všichni napnutí a čekali jak dopadneme v celkovém hodnocení. Povedlo se!!! a myslím, že to bylo vítězství zasloužené. A tak jsme se vraceli domů s třemi cennými medailemi a dvěma poháry – za první místo v celkovém hodnocení a putovní pohár starosty obce. Pokud bychom ho chtěli natrvalo zařadit do naší vitríny, museli bychom letošní vítězství obhájit v Hajnici ještě dvakrát a to určitě nebude lehké!!!

Musíme ale objektivně přiznat, že jsme měli velikou radost nejen ze špičkových výkonů medailistů, ale i z velmi dobrých výkonů všech členů našeho „áčka“, protože na získání obou pohárů se podíleli úplně všichni.



Text i foto: Lucka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce