SDH SDH Klučov
Klučovská ulice 2015
18.4.2015

Další ročník memoriálu Klučovská ulice za námi. Soutěž, která asi v našich podmínkách předčila očekávání. V loňském roce kolem 75 účastníků v žákovských kategoriích, z toho 9 přípravky. Letos, kolem 120 účastníků a z toho 30 přípravky. Musíme přiznat, že jsme do této várky dětí od 3 do 6 let významně přispěli i my z Klučova. Dospělí se drželi na stejném počtu přibližně jako loni, ale významně naši soutěž podpořili dorostenci a dorostenky z okresu Praha východ. Soutěž vydařená, která se drží tradic, jako je třeba počasí. Ráno je to pomalu na brusle, odpoledne o něco lépe. A to nemluvím o tom, že týden před a týden po, je jak na Bahamách. Ale naše soutěž není jen tak pro někoho, jednak pro aprílové počasí a podmínkami (asfaltovou silnicí) pro otrlé jedince.

A jak to letos dopadlo? V žákovských kategoriích stojí za zmínku zejména úspěch Kuby Krále a Ondry Řípy na 4. a 5. místě v kategorii starších žáků, mladší a přípravka musí ještě trochu potrénovat. Ale zejména ti nejmladší zaslouží pochvalu za odvahu, vždyť pro většinu z nich to byly první závody.

V běhu na 100 m překážek se utkali jak dorost, tak muži a ženy. Určitě můžeme zmínit pěkný výkon Šárky Židlické na její první stovce a pěkné 3. místo Kuby Kaše. A to nejlepší nakonec. V kategorii dospělých jsme očekávali největší souboje. Oba poháry byly po loňském triumfu Jany a Michala doma. Zůstanou i letos? Nakonec se povedlo. Michal se po pár shozených kilech dostal do formy a Jana po pěkném 18tce na Jablonecké hale jen potvrdila oběma 19kami své vítězství. Určitě je potřeba se zmínit, že první čtyři místa v kategorii obsadili muži z Klučova a z toho třemi časy pod 20 s. Vypadá to, že by Krajská soutěž v Nymburce mohla být i za naší účasti.

Poděkování zaslouží ale i skupina rozhodčích pod vedením Petra Poláška, Aleš Karda a jeho měřičské zkušenosti, pořadatelská služba v občerstvovacím stánku ale i technická četa, která si mákla při přípravě překážek na tuto soutěž.



Text: Kamila
Foto: Jirka




Soubory
 klucovska_ulice_vysledky_2015.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce