SDH SDH Klučov
Kšely
9.5.2015

Druhé kolo 15. ročníku Podlipanské ligy bylo odstartováno v sobotu 9. května 2015 krátce po deváté hodině ve sportovním areálu ve Kšelích. Na místo se sjelo celkem 57 družstev nejen z blízkého okolí, ale i vzdálenějších míst.

Soutěžící ráno přivítal déšť, který ale dopoledne vystřídalo sluníčko, aby poslední družstva mužů startovala opět za vytrvalého deště, hromů a blesků. Děkujeme všem, kteří na soutěži zůstali a pomohli nám udržet jak časomíru, tak stany :)

Dopoledne opět patřilo dětem a i tento den ukázala přípravka SDH Zásmuky, že přes zimu nezahálela. Ve svém druhém pokuse, stejně jako v minulém kole, stanovila nový rekord ligy a to s časem 24,75 sec. Po zásluze si zaslouží naši gratulaci.

U mladších žáků jsou vidět veliké rozdíly, na první pohled je poznat kdo má nové děti, případně komu dorostly děti z přípravky. Ale věříme, že se to během roku srovná a jsme rádi, že děti to baví – přestože nedosáhnou na medailové pozice.

U starších žáků jsou časy již vyrovnanější a dorost o sobě také dává vědět. V této kategorii prozatím dosáhli nejlepšího času dorostenci z SDH Kšely, kteří svůj soutěžní pokus ukončili v čase 20,58 sec. O rekordu vzhledem k letos nově otevřené kategorii nemluvíme, ten bude určen až po skončení celého ročníku.

Ženy z Dolních Měcholup si opět odvezly pohár za první místo, uvidíme, zda se jim povede tak jako loňský rok a budou si ho vozit z každé soutěže.

V kategorii mužů byla velká radost u kluků z Horních Měcholup, kterým se konečně splnil sen, když hned v prvním pokuse překonali již skoro tři roky starý rekord ligy. Nový je 18,59 sec a jen čas ukáže, jak dlouho bude tentokrát platit :) Gratulace i jim! Z Klučovských družstev zaslouží zvláštní pochvalu ženy a dorost, obojí za 3. místo.



Text: S laskavým svolením Lídy převzato z webu PL



Další akce

Nejsou definovány žádné akce