SDH SDH Klučov
Český Brod
29.6.2013

Jubilejní 100. soutěž Podlipanské ligy uspořádal ve Sportovním areálu na Kutilce SDH Český Brod, na kterou se sjela soutěžní družstva osmnácti SDH ze čtyř okresů. V tento významný den byli sezváni zakladatelé soutěže Podlipanská liga, kteří v r. 2001 tento seriál soutěží v požárním sportu společně založili - SDH Klučov, SDH Poříčany, SDH Tuchoraz, SDH Tuklaty a SDH Vrbčany. Při slavnostním nástupu byly zástupcům jednotlivých sborů za velkého potlesku jako poděkování předány pamětní plakety a lahve sektu, také všechna soutěžní družstva si odvezla za účast na 100. soutěži Pamětní list.

Tomuto aktu ale předcházela dopolední soutěž dětí – zahájení patřilo jako již tradičně přípravce, kdy mezi sebou o post na předních pozicích bojovalo celkem pět družstev těch nejmenších hasičů. Po nich nastoupili již „zkušení“ soutěžící – děti v kategorii mladší a starší žáci. I zde byla znát snaha umístit se na co nejvyšších pozicích. Nakonec byli ale spokojeni všichni, protože drobné ceny dostala všechna družstva.

Po obědě patřilo hřiště dospělým. Muži startovali ze dvou základen, ženy z jedné a bylo na co se dívat. Mnoho družstev, zapojených do 13. ročníku ligy, už má splněný minimální počet startů a teď už se jen snaží své výkony vylepšit a časy, započítávané do celkového hodnocení, si vylepšit.

I na zdejší soutěži se (bohužel) uplatnil zdravotník, zajištěný pořádajícím sborem – dvě menší poranění u dětí ošetřil sám, Kostelecké soutěžící byla pro podezření na otřes mozku zavolána Záchranná služba. Všem třem přejeme brzké uzdravení.

Příští a před prázdninami poslední kolo Podlipanské ligy bude v pátek 5. července v Rostoklatech. Zde pořadatelé opět připojili svou vlastní soutěž a to již vyhlášené Rostoklatské rozstřely, takže se je určitě na co těšit.


Text a výsledky převzaty ze stránek PL
Foto: Kája, ale bohužel soubory byly poškozené




Soubory
 pl_cesky_brod.pdf
Další akce

Nejsou definovány žádné akce