SDH SDH Klučov
Třebovle
30.6.2012

Poslední červnový a zároveň první prázdninový den si naše žákovské áčko natáhlo hlavní soutěžní sezónu účastí na 4. díle již 12. ročníku Podlipanské ligy v Třebovli.

Díky odpovědně brzkému odjezdu z Klučova jsme na místo činu dorazili jako první, využili příležitost výhodně zaparkovat Avii a v klidu obhlédnout závodní dráhu i zázemí s občerstvením a pochutinami. Někteří jedinci neváhali navštívit zdejší proslulou jídelnu na návsi a talířem dršťkové završili čas snídaní. Mohu potvrdit, že byla výborná !

Příznivá předpověď počasí a vymetená obloha od samého rána dávaly tušit, že nás čeká pěkně vypečený den, a jistě leckoho z přítomných napadla myšlenka, jak příjemné by bylo osvěžení vodou z kádě, používanou výhradně k soutěžním účelům. Že se již zanedlouho jednomu přání splní, i když neplánovaně, jsme v tu chvíli netušili. Ale popořádku.

Po nástupu a zahájení se nejprve představily přípravky. Tři družstva nejmladší hasičské generace jako vždy zaujala svým zápalem, bezelstnou hravostí i překvapivým řešením některých situací. Za své počínání sklidila zasloužený potlesk početného obecenstva.

Poté se již rozběhla soutěž žáků a žen. Naše družstvo chtělo napravit dojem z nepovedených útoků v Krajském kole v Rakovníku a zároveň přinejmenším potrápit výbornou Bulánku i Kosteláky. Bulánka znovu potvrdila, že útok v jejím podání má vysoké parametry a patnáctkový první pokus posléze ještě o pár desetin vylepšila. Naši v prvním pokusu navázali na Rakovnické nezdary. Sotva se podařilo zapojit dosud nespojené hadice a naplnit vedení vodou, uvolnilo se pro změnu béčko hned u mašiny a bylo hotovo. Nedokončený útok však přesto rozehrál na tvářích úsměvy, i když škodolibé . Množství natlakované kapaliny se totiž z uvolněné hadice vyřítilo do prostoru a neomylně našlo svůj cíl. Zdeněk, stojící ve správný čas na správném místě, schytal vydatnou a přesně mířenou salvu naprosto dokonale, takže již za pár minut se jeho slušivý oděv houpal na zábradlí a sušil. Co by za takové osvěžení jiný dal !!!

Možná, že právě tato zdařilá příhoda přispěla k uvolnění dosud poněkud mrzuté nálady, takže ve druhém pokusu naši dokázali, že útok také ovládají velmi dobře, a nebýt delšího nástřiku jednoho proudu, patrně by se buláneckým hodně svíraly půlky úzkostí. Nejcennější pohár jsme sice nezískali, ale dosažený čas 16,94s a 2.místo určitě těší.

Odpoledne jsme pak strávili sledováním velmi kvalitní soutěže mužů a společně ocenili, do jaké úrovně již Podlipanská liga dospěla.

No a teď už vzhůru do prázdnin !!!


Text: Honza
Foto: Zdeněk



Další akce

Nejsou definovány žádné akce