SDH SDH Klučov
- Zpět - Školení v Sedlišti 09'
13.11.2009

Druhý listopadový víkend, přesněji řečeno, z pátku na sobotu, se konalo tradiční školení vedoucích a instruktorů v Sedlišti u Sázavy. Do rekreačního střediska Cíl přijelo skoro 40 účastníků školení, kteří pracují s mládeží a rozhodli se společně obnovit či získat osvědčení pro svou práci. I tentokrát se program školení proti minulým letům trošku pozměnil. Páteční večer si vzali na starost Mirka a Martin, kteří se snažili účastníky naučit doslova „hrát si“. Možná to bude připadat leckomu legrační, ale dnes už si neumí hrát a bavit se ani děti, natož dospělí.

V sobotu se ujal povinného programu Honza, aby všem připomenul potřebné kroky, které vedou ke správnému fungování kolektivu. Vedoucí a instruktoři pak následně měli za úkol připravit návrh činnosti svého kolektivu na rok 2010. Při společné prezentaci výsledku jejich snažení, tak mohl každý načerpat inspiraci od svých kolegů. Odpoledne bylo pojato opět trošku zábavně. Blíží se okresní konference a je proto třeba připravit kulturní program a to byl úkol pro cca 6 náhodně vybraných skupinek účastníků. Překvapením bylo, že nikdo (kromě Honzy) nevzdoroval a do zábavy se s větší či menší ochotou zapojil. Školení bylo jako vždy zakončeno povinnými testy, aby každý ukázal zda dával pozor, všechny vědomosti řádně vstřebal a jede tak domů se svým nově získaným osvědčením zcela oprávněně.

Myslím, že na tak malý okres je 7 nových pracovníků s mládeží v pozici „Vedoucí“ a 14 osob s osvědčením „Minimum“ docela dobrý výkon. V našem sboru získali II. stupeň – Vedoucího Filip, III. stupeň – Minimum Terka, Michal a Martin, Janička a Lucka si svou II. opět obnovili.

Věříme, že své vědomosti zúročí při výchově dětí v našem sboru.



Text: Kamila
Foto: Převzato ze stránek SDH Tuchoraz (omlouváme se, že bez jejich souhlasu)


Další akce

Nejsou definovány žádné akce