SDH SDH Klučov
- Zpět - Mikulášská besídka 2007
08.12.2007

Letošní Mikulášská besídka pro děti z naší obce probíhala v jiné režii než v předchozích letech. Organizace programu i samotné nadílky se ujaly Klučovské cvičící ženy. Veškeré hry dětí měla na povel Dana Doktorová a Jana Hyblerová si vzala na starosti návštěvu z nebes a z pekla.

Při hrách si děti mohly vyzkoušet svojí zručnost a sportovní nadání při hodu míčkem na cíl, připravenost na zimní sporty pak při hokeji bez ledu a bez puku. Malířské nadání mohly uplatnit při kreslení vánočních motivů, ale aby to neměly tak jednoduché, tak musely kreslit se zavázanýma očima. Ti nejmenší si mohly třeba jen procvičit jak se drží v ruce pastelka.

Pak už ale nastala chvíle nejočekávanější, přišel Mikuláš, dva andělé a dva čerti, kteří bilancovali, jak kdo byl hodný, případně zlobivý. Bylo překvapující, co všechno o našich dětech věděli. Mikuláš přednesenou básničku odměnil pytlíkem sladkostí, ale to ještě děti neměly vyhráno, kolem stále kroužili oba pekelnící a vybírali si ty zlobivé. Nakonec to ale všechno dobře dopadlo, kupodivu asi nikdo moc nezlobil, protože čerti se vraceli do pekla s prázdným pytlem. Tak zas příště.

Průběh akce si můžete prohlédnout na pár obrázcích.



Text i foto: Kamila


Další akce

Nejsou definovány žádné akce