SDH SDH Klučov
- Zpět - Oslavy 80 let sboru a Závěrečka 2007
20.10.2007

Na sobotu 20.října se všichni těšili už dlouhou dobu. Jednak jsme chtěli oslavit 80. narozeniny našeho sboru a současně si užít zábavy při Ukončení sezóny.

Hostů dorazila celá spousta. Byl tu ředitel profíků z Kolína Jan Bradna, starostové Zd. Bydžovský, Zd. Cinegr, K. Mukařovský a F. Stárka, zástupci spřátelených sborů z Poříčan, Plaňan a Tuchoraze, dorazila trojice hvězdných posil našeho dorostu Minimax, Stenly a Trochy a naše kamarády z Pískovky jako vždy zastupovali Jožan a Harry. A samozřejmě nechyběli i vlastní členové, mladí i starší. Sál se zaplnil k prasknutí.

Příchozí přivítala Kamila a hned na úvod připomněla památku těch, kteří už mezi námi nejsou. Následný film o historii sboru přiblížil dobu dávno minulou, ale i zážitky ještě čerstvé. Po jeho skončení převzali významní členové našeho sboru ocenění za svou práci, panu Dobrovolnému byl dokonce udělen Řád sv. Floriána. Drobnou upomínku za svou činnost obdrželi i další členové, vedoucí a instruktoři, a také nečlenové, bez jejichž pomoci a náklonnosti bysme nemohli dosáhnout toho, čeho jsme dosáhli. Došlo i na poděkování členům žákovského družstva, kteří tuto kategorii opouštějí.

Celý, více než hodinový program, byl protkán vzpomínkami jednotlivců na určitá období historie, produkcí velmi dobře sehrané kapely a řadou scének a vystoupení. A tak jsme viděli s TV programem nespokojeného hasiče Babulu, Hříšný tanec, scénku Pátá i pečlivě připravenou Pomádu.

Po skončení programu následovala volná zábava a oslava výročí se pozvolna proměnila v „Závěrečku“. Nyní byl čas poklábosit, zavzpomínat, a taky se baštilo, popíjelo, veselilo. Zejména grilované prasátko, z kuchyně obou Jirků, sklidilo velký úspěch a všem ohromně chutnalo. Byla to lahůdka!!!

Zábava, veselení, dobrá nálada a pohoda vydržely až do pozdních hodin, a kdo byl přítomen při spontánní repríze Pomády, do níž se již v pokročilé době zapojili skoro všichni v sále, ten se na další akce jistě těší už teď...



Text: Honza
Foto: Jirka


Další akce

Nejsou definovány žádné akce