SDH SDH Klučov
- Zpět - Oslava prvního máje!
01.05.2007

Nelekejte se rozhodně se nejednalo o prvomájový průvod, jaké někteří z nás ještě dobře pamatujeme, kdy jásající davy pracujících pod rudými prapory nadšeně zdravily představitele strany a vlády atd. atd.

Důvody prvomájového setkání na náměstí v Českém Brodě byly úplně jiné. Hlavně jsme tam všichni byli úplně dobrovolně a opravdu jsme se těšili na připravený program, a že bylo opravdu na co koukat. Dopoledne nás potěšilo vystoupení žáků a studentů místních škol, zejména nás zaujaly výkony pěveckého souboru a mažoretek. V jejich řadách jsme měli i několik členů - spíš členek - našeho sboru. Souběžně s jejich vystoupením se na náměstí už sjížděly automobily a motocykly na přehlídku veteránů a odpolední soutěžní jízdu po trati Okruhu Českobrodského.

Stejně jako dopoledne i tady se bylo na co dívat. Jen místo rodičů, hrdých na vystoupení svých dítek zde veterány obdivovali převážně pánové a jejich nadšení nad vystavenými vozidly nebralo konce. Není čemu se divit, vždyť většina z nich patřila do první poloviny minulého století a technický stav některých z nich byl snad lepší, než když tenkrát vyjížděla z výroby. Technická úroveň renovace, zpracování detailů a blýskající se laky opravdu stály za obdiv. Pozornost si zasloužilo i dobové oblečení některých pánů šoférů a jejich spolujezdkyň. I tady se sešla řada našich členů, aby se podělili o zážitky z krásné podívané.

Pár obrázky se o příjemný prvomájový zážitek dělíme i s Vámi.


Text: Jirka
Foto: Jirka + Jirka


Další akce

Nejsou definovány žádné akce