SDH SDH Klučov
- Zpět - Zásahová jednotka akci
25.01.2007

Orkán Kiril, který řádil po celé republice nevynechal ani naši malou vísku. Ve večerních hodinách, cca kolem 20,00 hod., vyhlásil starosta výjezd našemu zásahovému družstvu k požáru mezi Klučovem a Liblicemi. Požár se vznítil někde na konci obce Liblice (smetišti) a struhou plnou suchého rákosí se šířil směrem ke Klučovu.

Naše jednotka svým vybavením nemůže konkurovat ostatním, ale už několikrát přesvědčila, že na některé práce kolem požáru je velkým pomocníkem jak profesionálních hasičům, tak zásahovým jednotkách SDH s vyšším postavením. Jejím úkolem je většinou zajistit stanoviště tzv. čerpací stanice, kde doplňuje vodu všem vozidlům, které jsou u požáru. Současně pak plní funkci kontroly požářiště po odjezdu profíků. Tentokrát k zásahu nastoupili tito členové jednotky : starosta Jirka Podolák, velitel Ruda Hybler a řidiči Jirka Havlín a Martin Čáp. Při zásahu pracovali od 20,00 hod. do 03,00 hodin ráno. Mohu potvrdit, že přišli špinaví, unavení, mokří a zmrzlí, orkán je chladil celou noc.

Myslím si, že je potřeba si uvědomit, že naše činnost se neskládá jen z účasti na soutěžích, reprezentaci naší obce a okresu na vyšších kolech, ale hlavně z dobrovolné práce při požáru a ostatních pohromách jako jsou např. povodně.



Text: Kamila
Foto: SDH Poříčany


Další akce

Nejsou definovány žádné akce