SDH SDH Klučov
- Zpět - Mikulášská nadílka
06.12.2014

K jedné z tradic našeho sboru patří pořádání Mikulášské nadílky, na kterou byl po loňském úspěchu opět pozván profesionální Klaun se dvěma pomocníky. Bylo neuvěřitelné, jak tato trojice dokázala strhnout k zábavě a aktivní spolupráci nejen děti, ale s nadšením se přidali i někteří z rodičů. Do největšího veselí, ale vtrhli dva rozdovádění čerti a v tu ránu se atmosféra zcela změnila, děti rychle hledali jistotu a bezpečí u svých rodičů, protože si nikdo nebyl jistý, co všechno o něm čerti vědí, a bylo vidět, že čisté svědomí měl málokdo.

Napjatou atmosféru s rejdícími čerty a s řinčením řetězů zklidnil důstojný příchod Mikuláše se dvěma krásnými anděly, kteří přinášeli koš plný dárků. Odvážlivci, kteří měli pro tuto příležitost připravenou nějakou básničku, za ní dostávali sladkou odměnu. Postupně se osmělili všichni a tak se drobný dárek dostal na každého. Po skončení nadílky se opět do programu zapojil Klaun a předvedl mistrovskou dovednost a fantazii při výrobě zvířátek z nafouknutých balónků. Nadšení, s jakým výrobu nejrůznějších výtvorů sledovali děti i dospělí, bylo fascinující. A navíc každému splnil jeho přání a tak se sokolovna za chvíli hemžila nejrůznějšími barevnými zvířátky, kytičkami a spoustou dalších výrobků.

Myslím, že letošní mikulášská nadílka byla velmi úspěšná a splnila svůj účel – v čase předvánočním rozdávat radost a veselí a to nejen dětem.



Text i foto: Jirka


Další akce

Nejsou definovány žádné akce